У Кіровограді змінився тариф на воду для приватного сектору

15.01.2018 15:03

В обласному центрі вступили в дію знижені тарифи на воду для приватного сектору. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив заступник генерального директора з технічних питань ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк.

Так, посадовець повідомив, що тариф знизився у зв’язку з виключенням з плати за воду послуги з перевірки лічильника. Це зниження відбувалося у два етапи.

«У нас було два зниження. В грудні знизили тариф для квартир, а в січні для приватного сектору. І це зниження вдалося здійснити через те, що раніше перевірка лічильників входила до тарифу для споживачів. Тепер лічильники мають перевіряти самі споживачі. Можна принести до нашої майстерні або звернутися до інших місць. Але, мабуть, найдешевше буде у нас», – розповів Микола Романюк.

Наразі для жителів приватного сектору діють такі тарифи: за водопостачання  –  10,656 грн./м3 з ПДВ; за водовідведення  – 9,54 грн./м3 з ПДВ.

Водночас, жителі багатоквартирних будинків платять за таким тарифом: за водопостачання – 10,98 грн./м3 з ПДВ; за водовідведення –  9,816 грн./м3 з ПДВ.

Натомість, за словами Миколи Романюка,  підприємство подало документи до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо підвищення тарифу в цілому, оскільки він не відповідає собівартості послуги.

«Ми подали документи на підвищення тарифу ще влітку, оскільки собівартість не відповідає існуючому тарифу. Наразі нацкомісія розглядає нашу заяву. Коли вони розглянуть це рішення, поки не відомо. Тож підвищення буде не скоро», – підсумував посадовець.

Фото real-vin.com

Переглядiв: 2399