У Кіровограді знову подорожчає сміття

27.02.2018 14:44
image

ТОВ "Екостайл" подало до міськради розрахунки нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Про це керівництво підприємства повідомило під час прес-конференції сьогодні, 27 лютого, інформує DOZOR.

Заступник директора підприємства Тетяна Мартовіцька зауважила, що підвищення тарифів - це не пошук вигоди, а необхідність та можливість працювати беззбитково.

"Щоразу, коли мова заходить про підвищення тарифів, всі обурюються. Протести населення в цьому питанні пов'язані з простим небажанням сприймати реальність", - вважає Мартовіцька.
image

Начальник комерційного відділу ТОВ "Екостайл" Анна Скічко розповіла, як добре та злагоджено зараз працює підприємство.

"Всі наші автомобілі обладнані GPS-навігаторами. Ми відстежуємо рух сміттєвозів по маршруту і завдяки цьому контролю підвищуємо якість послуг. А придбана нами логістична програма дозволяє оптимізувати маршрути та вивільняти трудовий ресурс", - повідомила Скічко.
image

Нові тарифи озвучив керівник юридичного відділу підприємства Андрій Коренчук. Отож за новими розрахунками тариф за сміття для населення у приватному секторі становитиме 13,73 грн (зростання на 14%), у багатоповерхівках - 0,41 грн/кв.м або 59,48 грн/куб.м (в перерахунку на 1 людину 9,32 грн - зростання на 10%). Для закладів бюджетної сфери новий тариф складатиме 66,41 грн/куб.м, а для юридичних осіб - 77,38 грн/куб.м.

"Ми не можемо працювати за тими ж тарифами, оскільки суттєво підвищились ціни на пальне, із 17 грн/л до 23 грн/л без ПДВ. Також зросла вартість запчастин, зріс екологічний податок (15 грн за тону відходів). Водночас збільшилась вартість оренди землі під сміттєзвалищем до 43 тис. грн на місць. А розмір середньої зарплати працівників підприємства зараз складає більше 7 тис. грн. Тоді як в діючому тарифі закладена мінімальна зарплата 3200 грн", - пояснив Коренчук.
image
Переглядiв: 2300