У Кіровограді зухвало розповсюджують наркотики через написи на будівлях (ФОТО)

05.10.2018 12:57
image

У центрі та низці мікрорайонів міста поширюються написи, схожі на графіті, через які можна придбати наркотичні речовини. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив екс-прокурор області Сергій Жолонко, інформує медіапортал DOZOR.

«Лише у серпні цього року в Кропивницькому відкрилося щонайменше 5 нових інтернет-маркетів з продажу наркотиків через мережу закладок. Лише поруч з моїм домом три «активних» магазина. Як це з’ясовується? Дуже просто – шляхом набору адреси, зазначеної на наркографіті поруч з будинком. Оператору задається питання про асортимент та можливість доставки в певний район міста (в моєму випадку-площі Богдана Хмельницького). Спрацьовує як швейцарський годинник, ніяких побоювань з боку наркоділків. Моментально надсилається прайс, у ввічливому спілкуванні пропонуються зручні місця закладок, «зразки» надаються безоплатно. Для початку пропонують вбивчу дозу амфетаміну, просто за «спасибі» та з обіцянкою надавати наркотики на шару, якщо залучиш друзів. Ось такий просунутий мережевий маркетинг!» - пише екс-прокурор.

Сергій Жолонко стверджує, що звертався кілька разів до поліції наприкінці літа, втім листування із наркоділками правоохоронці нібито не перевіряли.  

«Я в серпні офіційно звернувся до поліції, наступного дня – ще раз, потім придбав наркотики, поліція їх вилучиа. Минув місяць, жодного разу мене не допитали, листування в мережі «Telegram» не вилучили та не оглянули. Наркомаркети продовжують працювати і з шаленою швидкістю відкриваються нові», - констатує Жолонко.

У свою чергу в управлінні протидії наркозлочинності  обласної поліції зазначають, що боряться з наркозлочинністю: замальовують написи.   

«Працівники підрозділу разом з колегами із патрульної поліції, ювенальної превенції із залученням представників громадських організацій проводять акції, під час яких замальовують такі написи. Все це відбувається в рамках всеукраїнських заходів, які мають назву «Намалюй життя». Крім цього, за фактом розповсюдження наркотичних засобів через інтернет, у тому числі, шляхом так званих «закладок», інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.307 ККУ», - прокоментували правоохоронці.
image
image
image
image
image
image

Фото Сергія Жолонка

Переглядiв: 1996