У кіровоградських супермаркетах знову збираються заборонити "нічний" продаж пива і не тільки

29.05.2018 13:15
image

У супермаркетах обласного центру планують заборонити торгівлю  пивом та іншими алкогольними напоями в нічний час. Про це під час наради повідомив заступник міського голови Олександр Грабенко сьогодні, 29 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, потреба обговорювати дане питання з представниками місцевого бізнесу виникла через Закон України від 22 березня "Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових" (реєстраційний номер 3149). Міськрада пропонує закладам заборонити продаж алкоголю з 22:00 до 8:00.

"Лише 27 підприємствам торгівлі з 2917 погоджена робота у нічний час, тобто вони потрапляють під дію даного регуляторного акту. Це мережі  супермаркетів "АТБ" та "Копілка", приватні підприємства та юридичні особи. У Кропивницькому за 2017 рік серед населення міста показник захворюваності алкоголізмом становив 8,7 на 10 тисяч населення. Також торік було скоєно 27 правопорушень та злочинів особами у стані сп'яніння", - повідомив посадовець.

Впровадження заборони продажу алкогольних напоїв у нічний час є  доцільним, на думку Грабенка.

"Ми плануємо прийняти рішення міської ради та обмежити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв шляхом встановлення заборони суб'єктам господарювання, крім ресторанів та кафе. Ми хочемо обмежити вживання алкогольних напоїв, щоб зменшити кількість правопорушень у нічний час", - зазначив Грабенко.

Присутні представники мереж супермаркетів з пропозицією погодилися і зазначили, що готові підтримати ініціативу.

"Суб'єкти господарювання мають бути оповіщені про розробку рішення, має бути розроблений аналіз регуляторного впливу, враховані витрати та доходи сторін регуляторного процесу. Суб'єкти господарювання мають бути учасниками розробки даного процесу, має бути прийняте рішення, яке влаштовує усіх учасників процесу. Тобто, писати проект мають і міська влада і суб'экти господарювання", - зазначила завідувач сектору Державної лабораторної служби області Наталія Онищенко.

 

Переглядiв: 971