У кіровоградській школі закривають один із класів. Батьки проти 

27.03.2018 17:02
image

В обласному центрі у школі №3 імені Олени Журливої наступного навчального року скасовують 10-й клас через недостатню кількість учнів. Батьки школярів даним фактом стурбовані, оскільки не хочуть переводити дітей до інших шкіл.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Протягом навчального року нам ніхто нічого не казав, а у березні нам повідомили,що 10-го класу у нас не буде. Але ж ми писали заяву на те, щоб навчатися 11 класів у цій школі. Тепер залишився місяць і як бути дітям? Ми просто хочемо, щоб 10-й клас залишився. Ми зверталися з даного приводу до директора школи, але вона пояснила, що необхідно, щоб у класі було не менше 25 учнів. У інакшому випадку фінансування не буде», - розповідає батько одного з девятикласників Сергій Войтюк.

За словами директора навчального закладу Світлани Бик, згідно з освітньою реформою, старші класи мають бути профільними. Але, оскільки у школі лише один девятий клас і багато учнів не планують переходити до десятого, збереження класу унеможливлюється. 

«Жоден директор не може наполягати на тому, щоб не було 10-й класу, і немає директорів, які не хотіли, щоб був цей клас. Але є на сьогодні реальна картина, яку ми маємо і я деяким батькам, які до мене зверталася, пояснювала ситуацію. Не дивлячись на те, що у нас на сьогодні школа І-ІІ ступенів, і ми маємо право мати десятий клас, на сьогодні у нас у девятому класі лише 25 учнів. Мінімум 8, а, можливо, 10 дітей до десятого класу йти не планують. Залишиться максимум 17 дітей. За законом «Про освіту», має бути не менше 25 учнів», - пояснює Світлана Бик. 
«Я не можу обіцяти батькам про набір 10-го класу. З інших шкіл до нас теж не прийдуть. Торік ми робили оголошення, заходили в ті школи, які не мають10-го класу, але жоден з учнів до нас не прийшов. Хоча школа у нас дуже потужна і діти їздять на всеукраїнські олімпіади та конкурси. Я розумію, що кожній дитині складно залишити школу, де є всі умови. Тому батьки і не хочуть шукати для дітей іншу школу, але не я на цьому наполягаю», - додає директор школи №3. 

У коментарі сайту DOZOR начальник міського управління освіти Лариса Костенко зазначила, що школа №3 не єдина залишається без 10-го класу.

«У нас в цій школі немає вже ні 10-го, ні 11-го класів. По місту більше десяти шкіл не має старших класів, тому що ми вже переходимо на профільну школу. Це відповідає закону «Про освіту»», - прокоментувала Костенко. 

 

Переглядiв: 1564