У кіровоградській виправній колонії  прокуратура знайшла порушення

23.03.2018 11:23

У виправній колонії №14 в обласному центрі працівники прокуратури виявили порушення під час перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Зокрема, встановлено, що працівник медичної частини не вивчає матеріали особових справ. Так, засудженому інваліду, якому ампутували культі обох кінцівок та який без сторонньої допомоги пересуватися не в змозі, визначено виправну колонію середнього рівня безпеки для осіб, раніше засуджених до позбавлення волі. Відповідно до законодавства, засуджені вказаної категорії відбувають покарання у спеціалізованих установах виконання покарань. Натомість адміністрація установи не вжила жодних дії, спрямованих на отримання наряду на етапування засудженого для відбування покарання.

Також встановлено, що адміністрація колонії порушує вимоги ст. 87 КВК України. Так, працівники відділу спецчастини підготовили справи засуджених для їх відправки етапом до установ відбування покарання, однак фактично вказані засуджені відправлені не були.
На усунення виявлених порушень до Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку, щодо усунення виявлених порушень. 
Загалом, за результатами проведених перевірок прокурорами внесено 3 документи прокурорського реагування з метою усунення порушень вимог законодавства.

 

Переглядiв: 643