У кіровоградському бюджеті тепер залишатиметься частина акцизу за ввезене пальне

07.03.2017 12:24

image

13,44% акцизного податку відтепер залишатиметься у кіровоградському бюджеті. Про це пише портал «Децентралізація влади», повідомляє DOZOR.

«Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування» (№ 96 від 8 лютого 2017 року), яка визначає новий механізм зарахування частини акцизу до місцевих бюджетів. Документ опубліковано на Урядовому порталі. Постанова передбачає, що 13,44 % акцизного податку з виробленого та ввезеного пального буде закраховуватися до місцевих бюджетів. Крім того, документ визначає, що розподіл частини акцизного податку з пального між місцевими бюджетами відповідно до часток для зарахування до місцевих бюджетів буде відбуватися щоденно», - йдеться у повідомленні.

За задумом Мінфіну, такий механізм розподілу названого акцизу, сприятиме детінізації та підвищить ефективність сплати акцизного податку, а також забезпечить стабільні надходження до місцевих бюджетів.

Фото probok.net

Переглядiв: 1211