У кіровоградському музеї презентували виставку відомого художника (ФОТО)

16.01.2018 15:38
image

В обласному художньому музеї відбулася презентація виставки відомого художника Леоніда Бондаря «Настрій на полотні» сьогодні, 16 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так,  в експозиції представлені пейзажі, натюрморти, портрети, картини історичного змісту, пов’язані з трагічними подіями Другої світової війни.  

«В експозиції 51 картина. 49 творів саме Леоніда Івановича, з них 5 із фондового зібрання КОХМ, інші надані родиною на виставку та дві роботи на виставці сина Леоніда Івановича Антона. Плануємо експонувати виставку до 7 лютого», - розповіла у коментарі сайту DOZOR директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова.

Довідково:

 Народився Леонід Іванович Бондар 14 січня 1938 року в місті Павлоград Дніпропетровської області в сім’ї  військовослужбовця. У 1955 році після закінчення середньої школи у м. Бресті (Білорусь) вступив до Кримського художнього училища ім. М.С. Самокиша, яке закінчив у 1960 р. У цьому ж році отримав направлення на роботу до Кіровоградської дитячої художньої школи на посаду викладача. З 1977 по 1989 рік працював на посаді завуча, а з 1989 р. – директора художньої школи.  Л.І. Бондар – член Національної спілки  художників України, учасник багатьох обласних, загальнонаціональних та зарубіжних виставок. Часто працював у творчих групах  будинку творчості «Седнів». Помер художник у 2013 році.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2512