У Ковалівському парку створюють канатну доріжку, знущаючись над деревами (ФОТО)

27.04.2017 09:37

image

Працівники одеського приватного підприємства створюють канатну доріжку у Ковалівському парку, знищуючи молоді дерева. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила громадський інспектор міської спецінспекції Надія Паливода, інформує DOZOR.

«Канатну дорожку роблять у парку Ковалівському ось ці робочі з Одеси. Працюють по всій Україні.  Робочі начепили на близько 10-12 дерев дерев’яні конструкції, призначені для тримання мотузок. Причепили прямо на кору, затиснувши кожне дерево в дерев’яні лещата, скрутивши болтами, обдерши кору. І це – на території  пам’ятки садово-паркового мистецтва, на об’єкті природно-заповідного фонду», - повідомила Паливода.

За словами інспектора,  така конструкція перетискає дерева та шкодить сокообігу.  У разі розхитування конструкції, лещата будуть стискувати дерева ще більше, що загрожує загибеллю зеленим насадженням.

«Ці чоловіки зрізали з дерев живі нижні гілки. Коли ми приїхали з поліцією, вони показали документ, в якому сказано, що КП «Благоустрій» не заперечує проти видалення двох аварійних дерев і обрізання гілок на 10 чи 12 інших. Але на видалення чи обрізання дерев на об’єкті природно заповідного фонду може дати дозвіл тільки міністерство екології», - констатує Паливода.
image
image

Переглядiв: 1286