У льотній академії Кіровограда відбувся видовищний фестиваль: змагалися роботи (ФОТО)

12.04.2018 14:43
image

У Кіровограді на базі льотної академії пройшов IT-фестиваль 4.0 , на якому змагалися роботи сьогодні, 12 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі у змаганнях долучилися учні низки шкіл, зокрема, з Кіровограда та Добровеличківки.

«На фестиваль зареєструвалося 14 команд. У ньому беруть участь школярі від 5 до 11 класу. Перший матч - на швидкість, від старту до фінішу та навпаки, та другий – з причепами. Наприкінці змагань призери отримають  подарунок на команду – дрони. За перше місце – 3 дрони, за друге – 2, та за третє –  дрон», - зазначила керівник центру робототехніки льотної академії Оксана Задорожна. 
«Зі мною приїхало двоє хлопчиків, які будуть брати участь у змаганнях по «чорній лінії», тобто робот рухатиметься за допомогою програми по траєкторії, намальованій у вигляді чорної лінії. Школярі вже вивчають робототехніку як предмет. Дітки тренувалися три тижні, тобто складали, програмували та випробовували робота», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR тренер та вчитель інформатики комунального закладу Добровеличківського НВО Юрій Колашнік.
«Я вже приходив на змагання, тренувались небагато. Ми перевіряємо все на практиці одразу . В нас був місяць часу, але  на створення та програмування роботу ми витратили два тижня» – розповів учень кіровоградської школи №6 Денис Дужич. 

Крім цього, у ході фестивалю та підготовки до матчу всі присутні школярі мали змогу взяти участь у конкурсах, які підготували студенти льотної академії.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1724