У міськраді не можуть визначитися з виглядом головної площі Кіровограда

20.07.2018 14:44
imageУ міськраді члени конкурсної комісії  розглянули проекти пам’ятника Героям Майдану на головній площі міста, які вже презентували кілька місяців тому, сьогодні, 20 липня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, усі 14 проектів вже розглядали під час засідання конкурсної комісії у квітні, а також влітку минулого року. Серед них архітектори відокремили проекти, які не відповідають умовам конкурсу. Кілька проектів визнали комерційними, оскільки на площі планується встановити місця для паркінгу автомобілів та торговельних точок.

image
image

За словами начальника управління архітектури при ОДА Вікторії Кулікової, низка проектів мають ескіз пам’ятника, але не описують проект благоустрою площі і навпаки, що також не відповідає умовам конкурсу. Крім цього, більшість проектів не мали кошторису. Серед найбільш скромних проектів – пам’ятник у формі рушника з гербом та 5-метровий куб прямокутної форми з бронзи та скла.  

Найбільш масштабні проекти, які обговорюють вже другий рік поспіль – 12-метрова «Україна-Мати» та «Героям Революції Гідності» у вигляді стели з голубами.

image
image
«Дійсно, є роботи, автори яких не дотрималися конкурсних умов. Є роботи, в яких є суто благоустрій –все, крім пам’ятника. Ми маємо проголосувати за те, чи можемо підтримати проекти або ж не підтримувати до допуску конкурсу і не витрачати час», - зазначила начальник обласного управління архітектури Вікторія Кулікова.

Відтак члени комісії  вирішили провести повторне засідання для того, щоб обговорити кожний проект та проголосувати за допуск чи не допуск до участі у конкурсі. Наступне засідання відбудеться у четвер о 10:00.

Нагадаємо, торік у липні управління архітектури міськради оприлюднило варіанти проектів пам’ятного знаку на площі Героїв Майдану, але через критику громадськості було вирішено оголосити новий конкурс. 

Читайте також:

Як виглядатиме центральна площа Кіровограда: Підземна парковка, триголова гідність чи Калнишевський на коні. 

image
image
Переглядiв: 824