У міськраді обіцяють перепоховати радіоактивні відходи наступного року

12.09.2017 07:12
image

У міській раді планують пере захоронити радіоактивні відходи, які знаходяться на території вулиці Аджамської. Про це під час прес-конференції повідомив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко сьогодні,  12 вересня, інформує DOZOR.

Так, протягом останніх двох місяців територію радіоактивного могильника двічі розкопували.

«У нас є підстави для перезахоронення даних відходів, оскільки це негативна ситуація державного рівня. Саме тому виділити кошти на цю процедуру має держава. Сподіваємося зробити це у наступному році. Зараз не можу сказати, скільки це буде коштувати», - повідомив Сергій Коваленко.

Крім цього, у зв’язку з двома випадками розриття радіоактивних відходів «металістами», у міськраді планують провести нараду з керівниками пунктів прийому металу.

«Нарада з керівниками найбільших у місті підприємств з прийому металобрухту відбудеться у четвер. Керівники цих підприємств вже запрошені, тому про ситуацію з поширенням сумнівного металу ми поговоримо з ними», - зазначив керівник міської спецінспекції Андрій Максюта.

Як повідомляв DOZOR,  в липні у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту «Кіровоградбуд». Одного з підозрюваних у розкопках контейнерів з радіоактивними відходами покарали штрафом. За неофіційною інформацією, перепоховання відходів обійдеться міськраді у 20-25 мільйонів гривень.

Нагадаємо, минулого тижня на території радіоактивного могильника працювали двоє кіровоградців. Їх затримали поліцейські.

 

Переглядiв: 721