У міськраді перешкоджають журналістській діяльності

10.07.2018 08:16

В обласному центрі  журналіста місцевих видань Дмитра Семенюка не пустили на засідання ранкової апаратної наради міського голови без законних підстав вчора, 9 липня. Про це повідомляється на сайті Інституту масової інформації, інформує медіапортал DOZOR. 

За інформацією, працівники муніципальної дружини та представники поліції охорони блокували вхід до зали, мотивуючи свою поведінку запізненням журналіста на початок засідання. На зауваження щодо перешкоджання здійсненню професійної журналістської діяльності охоронці та полісмен не відреагували.

«Я намагався відкрити двері, однак мене відштовхували, не даючи ввійти. Зрозумівши, що до зали без конфлікту не потраплю, я повідомив, що планую викликати поліцію, та пішов у напрямку виходу. Раптом мене наздогнав полісмен-ДСОшник, придавив до стінки, намагався заламати руку та почав кричати, що я його образив лайливим словом. Викрутившись, я одразу викликав поліцію, аби задокументувати факт перешкоджання», – розповів Семенюк у коментарі ІМІ.

За 15 хвилин після дзвінка журналіста до міської ради приїхали працівники патрульної поліції, а ще за хвилину – слідчо-оперативна група.

«Написав заяву про злочин. Вважаю, що охоронці та особливо ДСО-шник грубо порушили мої права. На досудове врегулювання конфлікту, принаймні зараз, погоджуватись не планую», – додав журналіст. 

Натомість сьогодні, 10 липня,  керуюча справами виконавчого комітету міськради Альвіна Бондаренко намагалася пояснити журналістам причини такого поводження з представниками ЗМІ, проте жодних аргументів щодо законності дій міськради вона не привела.

«Шановні панове журналісти! У нас апаратна нарада проходить перша в нашому місті і ми просимо не запізнюватися на апаратні наради. Ми просимо з порозумінням відноситися до цього. Бувають різні ситуації, випадки, коли посадова особа неправа, ми готові за роботу кожного з них відповідати, перепросити, але разом з тим, я для того тут і керуюча справами, щоб захищати працівників. Якщо людину спочатку обзивають, а потім ще й викликають поліцію, то що ж це за спілкування?» - сказала  Бондаренко.
image
«Апаратна нарада є відкритою апріорі. Я розумію бажання не скрипіти дверима, але давайте, може, змастимо двері і не будемо перешкоджати журналістам виконувати їх обов’язки?» - зазначив у свою чергу представник Інституту масової інформації Павло Лісніченко, додавши, що закон про перешкоджання журналістській діяльності є, але закону про те, що на апаратну нараду забороняється заходити після її початку - поки немає.
Переглядiв: 563