У Парламенті знову заговорили про перейменування Кіровоградської області

04.05.2018 07:11
image

Верховна Рада України планує перейменувати Кіровоградську та Дніпропетровську області найближчим часом. Про це повідомив очільник інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович , інформує медіапортал DOZOR з посиланням на  "Obozrevatel.ua".

За словами В’ятровича, зараз в Україні ще залишилися 9 населених пунктів, які будуть перейменовані. Крім цього, у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про перейменування Дніпропетровської області у Січеславську. Наступна на черзі – Кіровоградська область.

«На черзі перейменування двох областей. Для цього необхідно внести зміни до Конституції. Наскільки нам відомо, вже зібрано необхідну кількість депутатських підписів для того,щоб запустити цей процесс», - зазначив В'ятрович.

Нагадаємо, Верховна Рада несподівано для всіх перейменувала Кіровоград в Кропивницький два роки тому. На розгляді даного питання депутатам не повідомили, як саме перейменовують Кіровоград. Перше судове засідання з приводу незаконного перейменування обласного центру відбулося 16 серпня, однак було перенесене через неявку представників ВР, які є відповідачами у справі.  У червні минулого року у Вищому адміністративному суді України відбулося чергове засідання щодо незаконного перейменування Кіровограда, але через висловлення позивачами недовіри суддям, які ведуть справу, суд перенесли. 

Як повідомляв DOZOR, торік директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович звернувся до української влади щодо декомунізації двох областей – Дніпропетровської та Кіровоградської під час круглого столу про виконання законодавства щодо засудження комуністичного режиму.

Наразі судова тяганина щодо незаконного перейменування Кіровограда триває.

Фото focus.ua 

Переглядiв: 2060