У пологовому будинку презентували відділення консервативної гінекології після капремонту (ФОТО)

14.09.2018 10:19
image

У Кіровограді презентували капітально відремонтоване відділення консервативної гінекології міського пологового будинку № 1 сьогодні, 14 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

До презентації відділення долучилися представники міської влади.

«У такому спеціалізованому закладі мають бути всі умови для того, щоб тут народжувалися здорові жителі нашого міста. Приємно, що у цьому закладі зібраний колектив професіоналів, тому я впевнений, що умови, які створюються в лікувальних закладах, дають для пацієнта можливість отримувати допомогу найвищого рівня», - звернувся до лікарів міський голова Андрій Райкович.

У відділенні консервативної гінекології є чотири палати, в яких лікуватимуться жінки з гінекологічними захворюваннями. Палати розраховані на 20 ліжок. Крім цього, у відділенні є окрема палата для матері та дитини. Також у приміщенні функціонує операційна кімната для нескладних втручань, післяопераційна та палата денного стаціонару. У приміщенні також обладнані санітарні кімнати, туалети. Наразі продовжуються тендери на закупівлю меблів.

image
image
image
image

За словами головного лікаря Людмили Романів, до кінця року у пологовому будинку також запрацює і жіноча консультація. Також відділення має оснащений кабінет ультразвукової діагностики, готуються кабінети для терапевта та кардіолога.

«Відділення розпочали ремонтувати на початку року. Обладнання медичне у нас є, а закупівля меблів зараз йде в рамках тендеру. Серед нового обладнання у нас є дихальний апарат, який необхідний для штучної вентиляції легень. Він застосовується у випадку, коли жінка не може самостійно дихати під час операційних втручань. Зараз після ремонту приходять жінки на прийом, вони не впізнають це приміщення. І для нас, лікарів, ремонт цього приміщення також є святом. Пацієнти задоволені. Зараз відділення такого рівня  - єдине в межах Кіровоградської області. Ми хочемо закупити й обладнання європейського рівня, щоб не відправляти пацієнтів до Києва чи Одеси. Наші лікарі також мають достатні знання та майстерність для того, щоб надавати кваліфіковану допомогу пацієнтам», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR головний лікар закладу Людмила Романів.
image
image
image

За словами керівника закладу на капітальний ремонт операційного блоку витратили більше двох мільйонів гривень, зокрема, на відділення консервативної гінекології – майже півтора мільйона гривень.

image
image
image
image
Переглядiв: 4085