У центр Кіровограда прибули раритетні автомобілі (ФОТО)

14.07.2017 11:23
image

У обласний центр на площу перед міськрадою приїхали три екіпажі Всеукраїнського «Зіркового ралі» сьогодні, 14 липня. Про це повідомляє DOZOR.

За словами директора оргкомітету «Зіркове ралі» Дмитра Григорьєва, цього року стартувало 15 екіпажів і у кожній машині троє людей – учасників екіпажу.

«Перше «Зіркове ралі» відбулося тут у 1913 році. І ми  - реставратори, колекціонери, техніки вирішили поновити цю традицію через століття. І вже другий рік ми їдемо через усю країну за тими правилами і маршрутам, які були сто років тому. Тоді це був автопробіг, а зараз має назву «Зіркове ралі» – це наш українських продукт. Найстаршій машині майже 70 років, вона була випущена ще у 1938 році, наймолодші авто віком 30 років. Але все дуже складно, оскільки треба розрахувати власні сили і понад 800 кілометрів пробігу подолати. Призи у гонці оригінальні і до фіналу ніхто не знає, які. За правилами гонки треба прибути в точну хвилину, тому що прибуття раніше або пізніше штрафується балами», – розповів Дмитро Григорьєв.

За інформацією, фінішують автолюбителі вже завтра в Одесі, де пройде масштабне свято.

«Кіровоградщина також буде представлена в Одесі. Те, що ми задумали минулого року здійснилося на високому рівні. Це дуже важливий захід для збереження спадщини нашої країни. Фініш в Одесі дозволяє зібрати велику кількість людей, які популяризують цей вид спорту», – зазначив співорганізатор заходу Микола Цуканов.

За інформацією, Кіровоград відвідали екіпажі, які стартували з Харкова, Сум та Дніпра.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1478