У центрі Кіровограда з’явилася сучасна локація мікс-відпочинку (ФОТОРЕПОРТАЖ)  

09.09.2017 18:29
image

У обласному центрі на вулиці Великій Перспективній на майданчику біля бібліотеки імені Чижевського відкрилася локація відпочинку для кіровоградців сьогодні, 9 вересня. Міський проект реалізований за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива», заснованого громадським діячем Артемом Стрижаковим. Про це повідомляє DOZOR.

«Коли ми думали, який проект написати на конкурс  грантів від фонду «Перспектива», ми подивилися, що у центральній частині міста немає  майданчику для відпочинку містян. Ми створили цей проект, щоб жителі нашого міста і гості могли якісно та цікаво проводити своє дозвілля, набиратися гарних емоцій.  Цей майданчик доступний абсолютно для всіх. А щосуботи за теплої погоди у нас тут проводитимуться творчі вечори, адже наш майданчик обладнано сучасним освітленням», -  розповідає автор проекту, завідуюча відділом культурної діяльності бібліотеки, автор проекту Світлана Приймак.
«Перший з трьох проектів до Дня міста від Фонду "Перспектива" і активних жителів вже реалізований. Я радий, що саме ця ініціатива перемогла у  конкурсі  грантів нашого Фонду. Упевнений, ця сучасна затишна локація стане чудовим місцем для зустрічей і проведення часу багатьох городян, сімей, дружніх компаній, а також різноманітних культурних заходів. Ще два міських проекти - перший в місті 3D-малюнок "Фортеця Святої Єлисавети" і фотозону-інсталяцію повітряної кулі - ми представимо наприкінці наступного тижня», - зазначив під час урочистостей громадський діяч, засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Артем Стрижаков.

Під час відкриття на локації відпочинку розпочалася перша культурна  програма. Окрім творчих виступів, були організовані також майстер-класи. Зокрема, майстриня клаптикового шиття, яка керує гуртком при бібліотеці, виставила колекцію різних хусток, які пов'язувала різноманітними способами усім бажаючим.

"Виставили сьогодні колекцію хусток. Хотіли показати нашим жінкам,  які вони насправді гарні, а у хустках ще кращі.  Дуже подобається нова зона відпочинку,  яку  тут облаштували, таке позитивне місце тепер.  Я б сама сюди приходила книгу почитати, відпочити на свіжому повітрі", - говорить майстриня  Ірина Кудревич.
"Дуже подобається така локація.  Ось сьогодні тут вперше вчуся робити щось у техніці «квілінг»", - ділиться враженнями кіровоградка Антоніна Лазарева.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як повідомляв DOZOR, всього у конкурсі  від Фонду «Перспектива» взяло участь 14 проектів. Перемогли проекти зі створення 3D-малюнку,  локації мікс-відпочинку з творчою програмою біля бібліотеки ім. Д. Чижевського, а також зі створення  фотозони-інсталяції повітряної кулі «Політ через століття». 

Читайте також:

На Дворцовій створюють перший в Кіровограді 3D-малюнок на асфальті (ФОТО, ВІДЕО) 

 

 

Переглядiв: 3323