Уляна Супрун розповіла, де не варто купатися на Кіровоградщині

14.07.2018 14:10

114 українських пляжів не рекомендовані для купання. Серед них сім знаходяться на Кіровоградщині. Про це у мережі Фейсбук повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, інформує медіапортал DOZOR.

"114 українських пляжів і рекреаційних зон у різних областях України не рекомендуються для купання. Акул і піраній тут, звичайно, немає, але є кишкові палички. Вони свідчать, що водойми можуть бути забруднені, зокрема стічними водами з каналізації. У такій воді дуже небезпечно купатися, адже в ній з високою ймовірністю можуть бути патогенні організми, які, зокрема, викликають дизентерію, лептоспіроз, гепатит А і безліч інших інфекцій ", - заявила Супрун.

Згідно з даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, з 22 червня по 5 липня забруднені пляжі виявили в Києві і більшості областей країни. Зокрема, серед забруднених пляжів на Кіровоградщині – пляж в Олександрії (район 8-ої школи),  місце масового відпочинку та купання, с.Звенигородка, р. Інгулець, місце відпочинку та купання в районі Войнівського водосховища, с.Войнівка, р. Інгулець, місце купання “Ковалівський пляж”, р.Інгул, місце купання та відпочинку, с.Петрово, Петрівський ставок №1, місце купання та відпочинку, с.Новомиколаївка, ставок, комунальний пляж, Гайворон, р. Південий Буг.

На Кіровоградщині 18 пляжів визнали придатними для відпочинку. 

Читайте також:

Кіровоградці про те, в яких водоймах планують купатися (ВІДЕО)

 

Переглядiв: 1336