В «Єлисаветграді» показали «оголені душі» (ФОТО)

03.10.2018 08:43
image

У галереї «Єлисаветград» відкрилася виставка одного з найцікавіших сучасних українських художників Ігоря Губського, який, за його власним визначенням малює «оголені душі». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Представляючи виставку, власниця картин, колекціонер і галерист Анастасія Бебех зазначила, що вона сама захопилася сучасним мистецтвом завдяки Миколі Цуканову та  галереї «Єлисаветград». І саме тут, в нашому місті, придбала першу в своїй колекції картину сучасного художника (до цього, каже Анастасія, вона колекціонувала живопис кінця XIX – початку ХХ століття).

Щодо Ігоря Губського, то, за словами Анастасії Бебех, він складна і навіть важка людина, яка любить собак більше за людей (в квартирі у художника живуть більше тридцяти собак і на його картинах їх теж чимало).

image
image
image

Якщо ж спробувати охарактеризувати одним словом роботи Ігоря Губського, представлені на виставці в галереї,  то це буде слово «душевні». Власниця колекції каже, що саме за таким принципом вона обирає картини.

«У Ігоря Губського є й інші роботи: страшні, лякаючі, на які неможливо дивитися без остраху. Вони вражають. Але я свідомо не купую такі роботи. Дивлячись на картину, я завжди думаю: чи зможу я повісити її в кімнаті у своїх дітей? Чи приємно мені буде щодня дивитися на неї за сніданком?» - каже Анастасія.
image
image
image
image

Тим не менш, на виставці творчість художника представлена у всьому різноманітті: пейзажі, натюрморти, жанрові картини, а також роботи із циклів «Арлекіни» та «Іудеї», за якими Губського впізнають навіть ті, хто не дуже цікавиться мистецтвом.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3161