В ОДА розповіли про пільгові програми для молоді, які допоможуть придбати або збудувати житло

30.08.2017 13:52
image

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву сприяє реалізації двох державних житлових програм для молоді – програмі пільгового кредитування та програмі «Доступне житло». Про це під час засідання в ОДА повідомив голова правління Кіровоградського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, інформує DOZOR. 

«Згідно з програмою «Доступне житло» 30% сплачується державою, 70% сплачується громадянином. Схема для переселенців працюватиме 50 на 50 %.  Програма кредитування молоді актуальна для осіб до 35 років і передбачає кредит на придбання житла терміном до 30 років. Перший внесок до 6%. Ставка за кредитом 3%. Дуже сподіваюся, що за підтримки депутатів та членів уряду вдасться отримати таке дофінансування. У наступному році передбачено один мільярд на програму пільгового кредитування для молоді і мільярд на програму «Доступне житло». Основною вимогою профільного віце-прем’єра є розподілення коштів. Нові категорії, які потребують допомоги – це учасники АТО і внутрішні переселенці. Сьогодні учасникам АТО дають земельні ділянки, але ніхто не перевіряє, чи побудував він там будинок. Саме завдяки реалізації цих програм вони зможуть збудувати там будинок або ж придбати квартиру», - зазначив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.
«Програми мають декілька складових – соціальну та економічну. Ми за те, щоб будували нове житло. Але проти того, щоб у новому будинку жили лише учасники пільгових програм - учасники АТО або ж переселенці. Забудовник повинен мати змогу виділяти квартири для продажу, якщо громадянин захоче придбати її у районі, де буде збудоване житло», - додав Комнатний.

 

 

Переглядiв: 1169