В один день у Кіровограді відбудуться півмарафон, "Кубок Барбоса – 2018" та фестиваль вуличної їжі

21.05.2018 12:54
image

У обласному центрі у Пушкінському парку (Козачому острові) відбудеться півмарафон, "Кубок Барбоса – 2018" та фестиваль вуличної їжі цієї неділі, 27 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори.

Так, забіг почнеться о 9:30 біля мосту парку по проспекту Винниченка. Маршрут пролягатиме через вулиці Велику Перспективну, Островського, Набережну до площі Богдана Хмельницького. Більш довга дистанція пролягатиме також через вулиці Чміленка, Миколи Садовського (колишня Декабристів) і до площі Богдана Хмельницького.

«Це вже буде другий марафон. Ми проаналізували ті недоліки, які були минулого року. Ми змогли збільшити коло з 2,8 км до 4,5, яке буде пролягати центральними вулицями і набережною та запросили суддю із Дніпра.  У марафоні цього року є благодійна дистанція 1,8 км, де ми допомагаємо Володі Мартинюку і 75 % коштів підуть на благодійність. Кожен учасник може замовити собі дизайнерські футболки з атрибутикою нашого міста. Всі бігуни отримають водичку та фрукти», - розповів директор «Kropyvnytskyi half marathon» Іван Поліщук.

За інформацією, на сьогоднішній день вже зареєстровано півтори сотні бігунів з 11 міст України. Вік учасників не обмежений, є дитячі забіги до 12 років, з 13 років доступна дистанція 4,5 км, з 15 років  – 10 км та з 16 років – 21 км. Призовий фонд складатиме понад 15 тисяч гривень на всі дистанції.

Паралельно у парку з 9 до 21 години діятиме фестиваль вуличної їжі.

«Бажаючі зможуть провести гарно свій час та дізнатися про культуру ресторанного бізнесу у нашому місті. У цьому заході беруть участь такі заклади як Гриль-паб "Черчилль", "Ne Speshi Bar", "Крила", "Kex bar", кафе "Mokko". Також ми хочемо у майбутньому внести таку відзнаку, котра буде рекомендована саме рестораторами міста Кропивницького і хто буде бачити цю відзнаку, той може сміливо заходити до цього закладу та не перейматись, що щось буде некомфортно», - розповів президент клубу рестораторів міста Олександр Бронза.

Крім того, з 11 до 14 години громадська організація захисту тварин "БІМ" проведе «Кубок Барбоса – 2018».

«Ми запрошуємо усіх бажаючих зі своїми улюбленцями зареєструватися. Ми хочемо показати, що безпородні собаки не відрізняються від породних, вони такі ж люблячі», - зазначила керівник громадської організації захисту тварин «БІМ» Катерина Дорош.

У парку також діятиме езотеричний фестиваль всебічного розвитку людини та позитиву «Коловрат» з 9 до 19:30.  Гості заходу зможуть поринути у йогу, психологію, психосоматику, мехенді, арт-терапії.

«Це прекрасна можливість відкрити для себе щось нове. Буде дуже багато спеціалістів та практиків з інших міст», - зазначив психолог, транзактний аналітик та східознаець Василь Манзар.


Переглядiв: 1292