В одному з мікрорайонів Кіровограда виник сморід через вилиту хімічну речовину (ФОТО)

30.07.2018 13:13
image

В обласному центрі біля контейнерного майданчика поруч з будинком по вулиці Попова, 4, невідомі викинули ємкості з речовиною невідомого походження. Про це на сторінці у Фейсбук повідомив начальник міської спецінспекції Андрій Максюта, інформує  медіапортал DOZOR.  

Так, каністри з речовиною невідомого походження викинули  минулого тижня.

«На вул. Попова, 4, в сміттєві контейнери невідома особа викинула якісь каністри з невідомою смердючою речовиною. Ці каністри протікали. Натекло рідини добряче. Вміст контейнерів сміттєвоз вивіз, працівники ДСНС приїздили та полили водою, люди самі засипали піском і хлоркою, але і досі ця гидота дає про себе знати. Роз’їло пісок. Місцеві кажуть у них в багатьох болить горло і вони не відкривають вікна. Прошу термінового реагування», - написав Максюта.
«Каністри були викинуті в сміттєвий бак, сміття звідти вивезли. Я особисто їх не бачив. Розлиту речовину помітив сусід у п’ятницю. Одна каністра була закрита,інша була відкрита і з неї витікала речовина, вона витекла у калюжу. Я був присутній, коли на цьому місці була присутня поліція та представники Держпродспоживслужби. Ми закриваємо повністю вікна, двері. Я живу на п’ятому поверсі і все одно дихати немає чим. У нас немає дверей такої щільності, щоб запах не проникнув. У нас є вікна на сходинковому майданчику, які розбиті, тому отрута проникає до квартир», - розповів місцевий мешканець Юрій.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника міського управління з надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка. Посадовець стверджує, що специфічний запах майже зник і пообіцяв, що комунальники будуть проводити засипку території, де вилилася речовина. 

«Невідомі виявили кілька пластмасових каністр, в яких знаходилася речовина для обробки зелених насаджень. Особам потрібні були каністри для того, щоб здати пластмасу як вторинну сировину, тому рідину з ємкостей вони вилили. Оскільки у речовині був луг і була збільшена вологість у повітрі, а також земля була перенасичена вологістю, речовина не увібралася в землю, а випарувалася. Концентрації ,яка була б шкідлива для стану здоров’я людей та сприяла його погіршенню,  не було. Специфічний запах, який розповсюдився на даній території, практично зник. Від кожної речовини, котра пристосована для боротьби з шкідниками, паразитами, які впливають на урожай, є специфічний запах. Ми обговорили це питання з керівником ЖЕО та керівництвом КП «Універсал 2005», яке відповідає за утримання шляхової мережі. Ця ділянка буде підсипана і буде локалізований цей осередок, де була вилита дана речовина», - розповів Сергій Коваленко.  
image
image
image
Фото Андрія Максюти
Переглядiв: 1574