Вчителька англійської мови стала героїнею книги, яка мотивуватиме дітей (ФОТО)

16.05.2018 14:30
image

Вчителька англійської мови гімназії імені Тараса Шевченка Анна Дудіч стала героїнею книги «Сила дівчат. Маленькі історії великих вчинків» авторів Катерини Бабкіної та Марка Лівіна. Про це педагог повідомила у соцмережі Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.    

«Після потрапляння до топ 50 учителів за версією Global Teacher Prize, я опинилася у списку 50 жінок України, чий приклад надихає. Побачити своє прізвище серед таких шанованих імен, як Ада Роговцева, Анна Музичук, Емма Андієвська, Катерина Білокур, Квітка Цісик, Леся Українка, Ліна Костенко, Соломія Крушельницька, це надзвичайно почесно і, мабуть, навіть крутіше, ніж перемога на будь-якому конкурсі», - поділилася радісною новиною Дудіч.

Як розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR Анна Дудіч, потрапляння до дитячої книги у якості героїні відбулося випадково, за рішенням організаторів. У книзі зібрані історії 50 жінок, як історичних постатей, так і сучасних, які певним чином вразили своїх сучасників своїм відношенням до життя та роботи, які досягли певних значних досягнень у різноманітних сферах діяльності.

«Книга розрахована бути мотиваційною для дітей середнього віку. Дізналася про книгу випадково. Редактори, які укладали список осіб, які потраплять до книги, мабуть, мали свої критерії відбору, про які мені невідомо. Що стосується історичних постатей, все зрозуміло. А під час обрання сучасників як героїв книги переглядали ЗМІ та соціальні мережі і потрапили на моє прізвище. Їх зацікавила історія про те, як  я потрапила до топ-50 вчителів світу за версією Global Teacher Prize. Оскільки я була єдиною представницею з України, то вони вирішили, що я гідна увійти до цієї книги», - розповіла педагог.

Так, у книзі кожна історія розміщена на одну сторінку, а на іншій сторінці розміщена ілюстрація. Короткі, але змістовні історії у жанрі оповідання, на думку Дудіч, діти читатимуть досить легко.

«Книга не розрахована для продажу. Примірники книги надаватимуть шкільним бібліотекам, а також даруватимуть дітям, які будуть брати участь у конкурсах, для того, щоб вони мали активну позицію. Героїні книги охоплюють фактично усі сфери діяльності – література, театр, наука тощо. Після кожної історії на ілюстрації написане мотиваційне послання, яке містить пораду щодо того, як досягти успіху у тій чи іншій сфері», - додала Ганна Дудіч.

За словами вчительки, наразі примірники книги потрапили до низки бібліотек. Також книги «Сила дівчат» відправили на схід України.

image
image

Фото Анни Дудіч 

Переглядiв: 1378