Верховна Рада сьогодні не перейменувала Кіровоградську область

20.09.2018 15:15

Верховна Рада України не голосувала за включення у порядок денний дев’ятої сесії розгляд законопроекту  8380 «Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)» сьогодні, 20 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Нагадаємо: ВР сьогодні мала включити до порядку денного сесії та направити на висновок до Конституційного Суду України законопроекти №№ 8329 та 8380, які стосуються перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, а Кіровоградської на Кропивницьку.

Питання просто пропустили, розглянули наступне питання «Про призначення на посаду суддів Конституційного Суду України». Після чого спікер ВР Андрій Парубій закрив засідання, пояснивши, що питання про перейменування областей парламент розгляне наступного четверга. 

Ініціаторами законопроекту 8380 стали 153 нардепа, з яких тільки один – Олександр Горбунов – має відношення до Кіровоградщини. Дев'ята сесія Верховної Ради України VIII скликання триватиме до кінця січня 2019 року.  Останнє пленарне засідання – 18 січня.

 

Переглядiв: 564