Відомий кіровоградський лікар пропонує новий режим роботи поліклінік

26.05.2018 11:30
image

Більш гнучкий та зручний графік роботи кабінетів у поліклініках  сприятиме попередженню захворювань та  ранньому виявленню хвороб. Про це у інтерв’ю медіапорталу DOZOR заявив заслужений лікар України, завідуючий урологічним відділенням міської лікарні швидкої допомоги, почесний громадянин Кіровограда Віктор Мягкий.

«Організація роботи – це завдання головного лікаря. Розмістити поряд лабораторії, УЗД-кабінет, рентген-кабінет. Має бути так званий короткий діагностичний ланцюг. Зробити більш гнучкий графік роботи кабінетів.  Можливо, комусь зручно зайти у поліклініку до роботи, з 7 години, комусь зручно прийти в суботу чи неділю, тому що не виходить прийти у робочий час у будні.  Рентген апарат має працювати не три години на добу, а хоча б 12, УЗД не 6 годин на добу, а 18 – і в суботу, і в неділю. Треба максимально використовувати апаратуру, яка є в наявності, для своєчасної діагностики», - говорить Віктор Мягкий.
«Це не значить, що лікар має працювати, як проклятий і задарма. Він повинен отримувати гроші за своєчасні рекомендації людині, щоб вона не захворіла, а жила і раділа. Я постійно пишу про це Макарук (начальник управління охорони здоров'я міськради, - ред.), коли кожні три місяці здаю звіти. Чому у суботу-неділю не зробити у лікарнях центри діагностики? Я пропонував це головним лікарям. Скільки б людей обстежувалося! Якщо людина знає, що їй за годину і кардіограму зроблять, і кров візьмуть, і УЗД, і рентген зроблять, то залюбки приходила б. І лікарні б таким чином заробляли гроші», - стверджує лікар.

Продовження у матеріалі медіапортала DOZOR «Віктор Мягкий: Сімейні лікарі – це медицина для бідних». 

 

Переглядiв: 3117