Виховательку дитбудинку, де малюк з Кіровоградського району отримав опіки, звільнять

09.08.2018 13:21
image

Виховательку КЗ «Кіровоградський обласний дитячий будинок спеціалізованого типу», яку родина К. з села Оситняжка Кіровоградського району звинувачує в неналежному догляді за півторарічним хлопчиком Максимом (ім’я змінено), ймовірніше за все, звільнять. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила тимчасово виконуюча обов’язки керівника дитбудинку Ірина Крижановська.

Так, кілька тижнів тому малюка доставили до обласної лікарні з опіками, які він отримав у дитячому будинку нібито під час водних процедур. Дитина з опіками обличчя та частини плеча потрапила спочатку до реанімаційного відділення та півтора тижня лікувалася в лікарні. Тоді через інцидент стосовно виховательки, яка не проконтролювала температуру води, розпочали службове розслідування.

«Службове розслідування практично завершилося. Людина (вихователька – ред.) знаходиться у стадії звільнення, дитина, дякувати Богу, вже у закладі, вчора її виписали з лікарні. У нас є час прийняти рішення, зараз готуються документи, щоб було все оформлено правильно», - повідомила Крижановська.

У цей час родина К., у якої забрали дитину, підготувала та направила звернення до Кіровоградської РДА щодо скасування рішення комісії про перебування дитини у дитбудинку під час судових засідань. Родина вимагатиме переглянути рішення членів комісії, щоб малюк під час судового процесу знаходився вдома, в Оситняжці.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в жительки села Оситняжка, що у Кіровоградському районі, Ольги К. відібрали дев'ятимісячну дитину, яку їй віддала біологічна матір немовля. Відносно Ольги та її чоловіка Олександра відкрили кримінальне провадження, наразі  справа слухається у суді.

Як повідомляв DOZOR, малюк, якого забрали у родини з Кіровоградського району, отримав опіки в дитячому будинку.

Фото uanews.zp.ua

 

Переглядiв: 1812