Візит Марини Порошенко до Кіровограда: «Книга Миру» та меморандум про інклюзивну освіту (ФОТО)

17.04.2018 12:16
imageОбласний центр з робочим візитом відвідала дружина Президента України Марина Порошенко, присвятивши час освітіній галузі, сьогодні, 17 квітня. Про це повідомляє DOZOR.
Так, дружина Президента відвідала школу №16, де зустрілася разом з школярами, батьки яких загинули в зоні АТО. Разом з учнями Порошенко заповнила нові сторінки «Книги миру», вклеївши фотографії загиблих АТОвців. Крім цього, школярі продекламували для першої леді країни патріотичні вірші власного авторства. Дитячі вірші вразили Марину Порошенко, тому вона попросила діток переписати їх для неї.
«Я вам дуже вдячна. Це дуже відповідально для мене. Це історія Кіровоградської області.  Я запрошую вас на презентацію «Книги миру»», - звернулася до учасників заходу Марина Порошенко.
image

Після цього дружина Президента завітала до першого в області інклюзивно-ресурного центру, де поспілкувалася з педагогами та дітьми.

«Особливістю даного центру є кваліфіковані педагоги, дефектологи, тут дружній колектив. Педагоги навчають батьків, як поводити себе при вихованні дітей та надають їм підтримку і допомогу», - зазначила начальник міського управління освіти Лариса Костенко.
image

Загалом наразі в області працює 154 інклюзивні школи, у яких навчається 620 учнів з особливими потребами. Проте інклюзивною освітою охоплені лише 4% таких дітей.

«Я дуже люблю спілкуватися з батьками та педагогами. Запитую про те, що змінилося, коли з’явилися такі приміщення, як ресурсні кімнати. У відповідь чую про те, що батьки готові віддавати туди своїх дітей. Сучасні приміщення, класи – це інтерактивний простір, в якому діти можуть спілкуватися, мати друзів. Такі кімнати є дуже важливими. Всього в Україні створено 125 медіатек та 30 ресурсних кімнат і я сподіваюся, що найближчим часом ці проекти будуть реалізовані й у Кіровоградській області», - зазначила Марина Порошенко.

У зв’язку з цим голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та Марина Порошенко підписали меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується міністерством освіти. Крім цього, дружина Президента передала голові ОДА проекти медіатеки та ресурсної кімнати  для створення нового освітнього простору.

«Основна мета створення інклюзивно-ресурних центрів у тому, що вони будуть знаходитися близько від родин, де живуть такі діти. Родина не буде думати про те, куди переїхати, щоб знайти ці центри. Працівники закладів будуть супроводжувати дітей до 18 років. Реалізація проекту залежатиме від органів місцевого самоврядування. В умовах децентралізації від вас залежить те, як швидко створяться такі інклюзивні центри. З 1 вересня інклюзивно-ресурсні центри мають відкритися по всій Україні. Ми розуміємо, що часу дуже мало, але якщо активно взятися, то можна встигнути», - звернулася до керівництва ОДА  Марина Порошенко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2658