Водіїв кіровоградських автобусів навчали допомагати людям з інвалідністю (ФОТО)

23.11.2017 14:17
image

На базі комунального підприємства "Електротранс" водіїв автобусів навчали, як допомогти пасажиру в інвалідному візку сьогодні,  23 листопада. Про це повідомляє DOZOR.

Навчання проводили волонтери ГО "Серце матері" та активіст ГО "Група активної реабілітації". Так, близько 15 водіїв спілкувалися з юнаком Денисом,  який пересувається на візку, щодо того, як правильно допомогти людині з інвалідністю. Зокрема, як підняти людину з травмуванням у разі падіння, а також тренувалися завозити візок на пандус автобусу та визначили, де краще ставити візок у транспорті.

"В першу чергу,  коли ви підходите до людини, треба її запитати чи потрібна допомога та як допомогти. Травми бувають різні і ви можете людині ще більше нашкодити або зробити боляче", - порадила водіям керівник громадської організації Людмила Шукрута.

Під час навчання водії допомагали Денису у візочку заїжджати в автобус,  спускатися з нього у різних умовах зупинки транспорту. Також водії самі сідали у візочок для кращого розуміння,  що відчуває людина з інвалідністю.

"Були присутні водії, які сьогодні мають вихідний. Ми періодично приводимо навчання. Нещодавно навчали водіїв тролейбусів. Наступні навчання плануємо провести вже навесні і залучити дітей з інвалідністю на різних типах візочків,  а також осіб з вадами зору", - розповів у коментарі сайту DOZOR начальник служби експлуатації підприємства Павло Діхтяренко.
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2387