Волонтери з Індонезії та Туреччини проводять арт-терапію для онкохворих пацієнтів у Кіровограді

06.08.2018 11:00
image

В обласному центрі волонтери з Індонезії та Туреччини проводять арт-терапію для пацієнтів  обласного онкодиспансеру в рамках проекту Empower. Про це під час прес-конференції розповіла координатор проекту Анастасія Герасименко сьогодні, 6 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Наші стажери приїхали, щоб підтримати онкохворих пацієнтів. Наші уроки складаються з презентацій різних тем. Волонтери розповідають про культуру, традиції своїх країн. Це все робиться для того, щоб відволікти людей. Урок триває годину і ми робимо все, щоб протягом цього часу люди забули про уколи, перев’язки, хворобу в цілому», - розповіла Анастасія Герасименко.
image

За інформацією, волонтери є студентами медичних вишів. За словами майбутнього лікаря Лінтан Сарі, спілкування з пацієнтами є важливим у її професії, оскільки дуже важливо розуміти не лише фізичний, а й психологічний стан пацієнта. Зараз індонезійці дають можливість пацієнтам онкологічної лікарні познайомитись з культурою різних куточків світу,  презентуючи свої країни, розповідаючи про національні особливості, проводячи уроки англійської, творчі майстер-класи і тренінги. Заняття проводяться у формі презентацій, лекцій, командних завдань.  

«Я займаюся волонтерством під час своїх канікул. Я захотіла взяти участь у цьому проекті. Ми постійно розповідаємо хворим про культуру нашої країни Індонезії, про її історію»,  розповіла волонтер проекту з Індонезії Лінтан Сарі.
image

За словами координатора проекту, уроки для пацієнтів онкологічного диспансеру триватимуть до 10 серпня.

Переглядiв: 598