Всесвітньо відомий композитор зустрівся з кіровоградцями (ФОТО)

29.05.2018 09:38
image

Відомий композитор Володимир Губа провів творчу зустріч в галереї "Єлисаветград". Митець порадив кіровоградцям слухати музику та відчувати її душею, а також розповів про тонкощі створення музики до анімаційних фільмів сьогодні, 29 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Володимир Губа стверджує, що перші спроби створювати власну музику прийшли до нього у п'ятирічному віці. Але шлях до музичного мистецтва був довгим. Спочатку композитор закінчив музичну школу, музичне училище, а згодом - Київську консерваторію ім. П. І. Чайковського.

"Музика створювалася досить безконтрольно, оскільки для маленьких дітей слово "контроль" розуміється складно. Мене з раннього дитинства тягнуло до інструментів,  почав награвати різноманітні мелодії, мотиви та досить дивні акорди ще до 5 років. Після закінчення консерваторії почав писати музику для всіх сфер мистецтва, різножанрову. Я пишу музику для різних інструментів – фортепіано, віолончелі, скрипки, хорову та вокальну музику. Якось так вийшло, що я став першим композитором, який написав музику для органа", - розповідає Володимир Губа.

За словами композитора, мелодії для анімаційного фільму "Як козаки…", який переглянуло не одне покоління маленьких українців, скласти було складно, але цікаво, оскільки музика для мультфільмів зовсім відрізняється від творів для театральних постановок.

"Найскладніший жанр для композитора – музика для анімаційних фільмів. Все важливо. Є епізоди, які тривають 3, 5, 10, 15 секунд. І найбільше щастя для композитора, якщо епізод триває 15 секунд – з'являється мотив, якщо епізод триває 30 секунд, то це вже фактично мелодія, і її створювати легше. Складно, коли є дрібність, коли  кадри змінюються щосекунди чи дві, це вже складніше", - пояснює композитор.

Протягом творчої зустрічі Володимир Губа розповідав про творчий шлях та відповідав на питання гостей. Наприкінці розмови композитор побажав містянам слухати якісну музику та класиків.

"Постарайтеся якомога більше слухати музики. Багато є геніальних композиторів, великих. Послухайте обов'язково геніального італійського композитора Клаудіо Монтеверді. Слухаючи музику, можна піднімати свій духовний та мистецький рівень. Слухайте музику не тільки вухами, а сприймайте її і душею", - резюмував композитор.

За інформацією, о 16:15 в галереї "Єлисаветград" відбудеться виставка творів відомого мультиплікатора Володимира Дахна.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1332