Вуличне піаніно, «Королева ночі»  та композиція із моху: Фонд Стрижакова оголосив переможців конкурсу грантів (ФОТО)

24.07.2018 07:21
image

В обласному художньому музеї експертна рада визначила переможців серед проектів, поданих на конкурс грантів від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова вчора, 23 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Кожному учаснику конкурсу надали можливість презентувати свій проект, продемонструвати ескізи і захистити свою ідею перед суддями. Зокрема, серед пропозицій  -  різнокольорове оздоблення тротуарної плитки на Дворцовій, 6-метрова фотозона у вигляді вежі для Пушкінського парку, створення інтерактивної програми QR-кодування міських пам’яток культурної спадщини і низка неординарних арт-інсталяцій та міні-муралів для стін кіровоградських будівель.

Зрештою найбільшу кількість балів отримав проект «Вуличне піаніно» Олександра Сорочана. Музичний інструмент, декорований під лисицю, розмістять на Дворцовій. Зіграти улюблені мелодії на арт-інсталяції зможуть не тільки музиканти, але і всі бажаючі.

Завдяки проекту студентки Анастасії Галінської, на одному з будинків в центральній частині міста з’явиться композиція з птахами із моху. Живий малюнок радуватиме око містян та туристів від весни до осені, обіцяє автор проекту.

image

А на стіні біля популярної молодіжної локації - пантер з'явиться «Королева ночі». Це люмінесцентний міні-мурал, який «заряджається» сонячним світлом і сяє в темряві. Автор - Карина Хван.

«І хоч остаточне розташування арт-об'єктів ми ще будемо визначати разом з городянами, Кіровоград отримає в подарунок три неординарних проекти вже традиційно до дня міста. Дякуємо молоді за свіжі ідеї, ініціативність і бажання розвивати наше місто! Тільки разом ми зможемо зробити його краще!» - прокоментував засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива», громадський діяч Артем Стрижаков.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Нагадаємо, щороку фонд «Перспектива» надає гранти на реалізацію культурних проектів у нашому місті.  Зокрема, це  «Поезія стін»,  парасолькова алея на Дворцовій «UmbrellaSky», зона мікс-відпочинку та кінотеатр під відкритим небом біля бібліотеки ім.Чижевського,  інсталяція повітряної кулі «Політ крізь століття» тощо.

Переглядiв: 3857