«Я не купую в Ятрань»: Кіровоградці оголосили бойкот підприємству, яке будується на газонах і тротуарах (ФОТО)

21.06.2018 07:10

Жителі обласного центру, які обурені будівництвом торговельних  павільйонів «Ятрань»  на тротуарах та газонах міста, оголосили бойкот продукції підприємства «Ятрань». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Коли міський голова відверто нехтує думкою громади. Коли він встановлює свої МАФи всюди і скрізь, де треба і не треба, забираючи в нас клумби і тротуари.  Коли він використовує свою посаду для власного збагачення. Коли наданими йому громадою повноваженнями - створює преференції своєму підприємству і проблеми для конкурентів. Коли відверто плює на закон, громаду, честь та гідність людей. Чи маємо ми просто спостерігати за цим, чи маємо об'єднатись і діяти?  Ми можемо гідно відповісти, голосуючи гривнею за свою гідність і проти зневаги і хамства Райковича. Тим більше - сьогодні його магазинам є безліч альтернатив. Отже, громадо - бойкотуймо його торговельну мережу!!! Я не купую в «Ятрані»! Аж доти, поки він не складе повноваження і не вибачиться перед громадою за свої дії. Приєднуйтесь до акції, та закликайте інших. Об'єднаємось і навчимо бариг поважати громаду», -  створив допис користувач соцмережі Фейсбук Ден Міхалич, який поширили більше сотні користувачів.

Бойкот підтримали і відомі громадські активісти обласного центру. Містяни обурені узаконеною забудовою газонів і тротуарів.

«У мене особисто увірвався терпець. Як можна таке творити?» - написала активістка та журналістка Вікторія Талашкевич, додавши до публікації хештег #гудбайятрань.
«Місто «будується». Набуває нових граней Маленького Парижу», - написав член виконавчого комітету Олександр Дануца.
«Чудовий проект! Ще краківську ковбасу треба на катальпах розвісити! Все, перестаю купувати «ятранівську» продукцію. Металеве одоробло на клумбі біля «Мелодії» і злодійство тротуару біля  «Familia Garden» увірвали терпець», - написав Юрій Самсонов.
image
«Раніше у мене під вікнами були дерева та квіти, а тепер МАФ. Навіть не помітила, коли цю конструкцію встигли встановити, що найцікавіше вони навіть ніяк той граніт (чи що воно) не розбивали, просто в той фундамент і запхнули. Буду рада якщо він обвалиться через дурне будування», - обурюється  жителька міста Олександра Басецька.

Деякі містяни, які долучаються до нового флешмобу під назвою «Я не купую в Ятрань», змінюють  рамку на фотографії свого профілю у соцмережі. До акції, зокрема, долучилися журналістки Інна Тільнова, Ірина Лягул та екоінспектор Надія Паливода.

image
image

Тим часом у соцмережах почали з’являтися меми. Зокрема, фотокореспондент Олександр Козловський запропонував декомунізувати серпи та молоти на будівлі міськради, замінивши на вивіску з написом «Ятрань».

image

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі на клумбі біля зупинки  «Магазин «Мелодія»», що на вулиці Великій Перспективній, проводяться роботи по зведенню торговельного павільйону. Конструкція належить підприємству «Ятрань».   Як пояснила виконавчий директор ТВД «Ятрань» Наталія Артеменко, ця споруда зводиться за побажаннями покупців.

image

Раніше на перехресті вул. Соборної та Андріївської проводилися роботи по зведенню торговельного павільйону  підприємства «Ятрань». 

Також відбувається облаштування літнього майданчику  ресторану «Familia Garden» на тротуарі на перехресті вул.Великої Перспективної та вул.Шевченка.

Переглядiв: 7001