Як іноземці-медики читали українську поезію у кіровоградській бібліотеці (ФОТО, ВІДЕО)

14.06.2017 14:53
image

У Кіровоградській обласній бібліотеці імені Чижевського студенти-медики з міжнародного факультету філії Донецького національного медичного університету читали вірші українських та російських поетів сьогодні,  14 червня. Про це повідомляє DOZOR.

Так,  студенти читали вірші про любов до матері, до Батьківщини та про кохання між чоловіком та жінкою.

"Я читав вірш "Ви знаєте, як липа шелестить" Павла Тичини. Мені він дуже сподобався. Вчив,  якщо чесно,  не довго, тому що розумію російську мову, а вони з українською схожі. Але я хочу добре вивчити українську мову, щоб розмовляти нею на гарному рівні. Ще мені подобаються вірші Шевченка", - розповів студент з Лівії Луві Алі Алащхаб.

За інформацією, читали вірші близько 25 студентів з Узбекистану, Єгипту, Лівану, Індії, Лівії та інших країн світу. У виконанні іноземців пролунали вірші Лесі Українки, Павла Тичини, Володмира Сосюри, Андрія Малишка, гуморески Остапа Вишні, а також вірші Федора Тютчева та Афанасія Фета.

"Студенти почали готуватися у жовтні,  коли до закладу вступили перші студенти-іноземці і почали вивчати українську та російську мову. Це мови, якими вони будуть спілкуватися і далі. Тим паче, що вона їм необхідна для проходження практики у нашому місті. Мета сьогоднішнього заходу - підведення підсумків роботи за навчальний рік", - розповів викладач історії та культури України Анатолій Сустрєтов.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2157