Як Райкович з підлеглими диктант писав (ФОТО, ВІДЕО)

09.11.2017 14:24
image

Чиновники Кіровоградської міської ради написали диктант у сесійній залі сьогодні, 9 листопада, у День писемності та мови. Про це повідомляє DOZOR.

За словами радника міського голови Євгенії Шустер, яка диктувала текст до написання, даний диктант підходить для учнів середньої школи – 7-9 класів. Тема: рідна мова.

До написання диктанту долучилися міський голова Андрій Райкович, секретар міськради Андрій Табалов, помічник міського голови  Андрій Лейбенко, начальник відділу внутрішньої політики Сергій Запорожан, начальник спецінспекції Андрій Максюта, заступник начальника відділу охорони здоров’я Лариса  Кудрик, а також головні спеціалісти управлінь міської ради.

Так, під час диктанту Андрій Райкович зауважив, що текст диктується неправильно, мовляв, його шкільна вчителька цитувала речення повністю, а потім - частинами.

«Світлана Миколаївна Місько, вчителька Долинської середньої школи №1, диктувала нам диктанти по-іншому. Тому Євгенія Михайлівна як радник міського голови отримала зауваження, виправилася і почала диктувати так, як  вимагала радянська школа, - сказав потім Райкович. - У сьогоднішній день написання диктанту -  то є правильно, то є виявом нашої української психології, нашої української душі, а розмовляти ми можемо на багатьох мовах, і це також ознака високого інтелекту нашої великої нації. Я твори писав коротко, то була оцінка «добре», а з мовою було «відмінно»».
«Він заважав (Андрій Райкович, - ред.). Ну , як вам сказати, зрозумійте мене правильно – присутність міського голови, розумієте. Учень Табалов вів себе спокійно, а Андрій Павлович любить покерувати. Але мені було дуже приємно спостерігати, як Андрій Павлович, як учень, сидить і пише», - зазначила радник міського голови Євгенія Шустер.

За її словами, диктанти перевірить начальник загального відділу, а результати мають озвучити на апаратній нараді у понеділок.

Нагадаємо, сьогодні в Україні написали радіодиктант національної єдності всімнадцяте.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 5889