Як у Кіровограді споглядали за місячним затемненням (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08.08.2017 11:20
image

В обласному центрі на пустирі, що на вулиці Волкова кількадесят кіровоградців разом з дітьми  спостерігали за місячним затемненням за допомогою телескопів ввечері, 7 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Окрім місяця, телескопи наводили на планету Сатурн і присутні могли побачити його унікальні кільця.

«Місячне затемнення відбувається, коли Місяць закриває від променів Сонця наша Земля. Якщо дивитися, то з північної сторони Місяця було затемнення, ось це і є тінь Землі. Завдяки таким явищам вчені вивчають побудову нашої атмосфери. І жодним чином затемнення не впливає на загадані бажання, підписані у цей день документи та інше», – розповідає викладач кафедри авіаційної техніки льотної академії Національного авіаційного університету Вадим Лефтор.
«Таке явище відбувається декілька разів на рік, але у різних географічних точках земної поверхні. Якщо говорити про нашу країну, то це відбувається приблизно один раз на два роки. Вони мають періодичність. А сонячне затемнення можна побачити рідше та в значно обмеженій географічній точці. Найближчі сто років повного сонячного затемнення в Україні не прогнозують. Але можна поїхати у географічну зону, де відбувається таке затемнення. Наприклад, велике сонячне затемнення 21 серпня буде видно майже на усій території США», – додав Вадим Лефтор.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2479