Як у Кіровограді Святий Миколай відкрив ялинку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20.12.2017 07:51
image

Перед міськрадою та на головній площі міста відбулося святкування дня Святого Миколи. Перед будинком з колонами працювала так звана резиденція Святого Миколая. Фактично Дід Мороз роздавав дітям солодощі, а свої подарунки ніби від нього могли передати своїм дітям кмітливі батьки. Про це повідомляє DOZOR.

Згодом почалася акція "Прикрась ялинку зі Святим Миколаєм". Невідомо чому вона так називалася, адже ялинки біля міськради були прикрашені заздалегідь. Святкові пісні і танці перемежовувалися поздоровленнями та побажаннями від  міського голови Андрія Райковича та секретаря Андрія Табалова, а також інших депутатів і посадовців. Губернатор Сергій Кузьменко пообіцяв, що до обласного центру скоро прийде сніг, адже у західних районах області він уже випав.

Подарунками та грамотами були нагороджені переможці міського конкурсу "Дитина року", а також юні лідери міського парламенту. Кульмінацією свята стала поява нового автобусу, наповненого Миколаями з подарунками. Як пояснив Сергій Кузьменко, цей автобус придбали для Центру реабілітації дітей з особливими потребами за кошти обласної та міської рад. На це пішло 2 млн грн. 

Далі  святкування продовжилось на центральній площі виставою "Інопланетники та Святий Миколай". Потім на сцену вийшли Святий Микола та Снігуронька, які влаштували для малечі конкурси з дарунками. Окремі подарунки одержали ті, хто народився у цей день та не забув взяти з собою  документи. 

Хто не цікавився казкою, міг придбати подарунки дітям у пунктах торгівлі або скуштувати солодощі з кавою чи м'ясні продукти. Зокрема 100 г шалику коштували 30 грн. Спритне на площі не продавали, хоча бажаючі мали змогу купити його у найближчих магазинах.  

Згодом  діти разом із керівництвом міста і області та Святим Миколаєм запалили новорічні вогні на ялинці. На жаль, веселощі не були особливо    багатолюдними. Можливо, цьому завадила відсутність снігу, а можливо, не дуже вміла робота організаторів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2218