Як у Кіровограді відкрили реконструйований пологовий будинок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.09.2017 10:43
image

У обласному центрі відбулося урочисте відкриття реконструйованого пологового будинку з функціями перинатального центру другого рівня сьогодні, 12 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

Під час урочистостей мед закладу вручили сертифікат на рентген - апарат для дітей, вартістю 1 мільйон 150 тисяч гривень. В цілому вартість ремонтних робіт коштувала 16,5 мільйонів гривень, однак вони ще не завершені повністю.

«Ми капітально відремонтували старий корпус пологового будинку. У нас збільшилася кількість відділень, за рахунок об’єднання двох пологових будинків збільшилася кількість пологів. Зараз у нас діють відділення інтенсивної терапії для жінок, для новонародженх, генетично-лабораторне відділення, відділення для ургентних породіль, відділення другого етапу виходжування новонароджених, оперативної гінекології. Також у медзакладі діють цілодобові служби – лабораторно-діагностична та ургентної гінекології. Усі відділення повністю оснащені новим медичним обладнанням», - розповіла головний лікар пологового будинку Людмила Романів.
«Зараз у пологовому будинку діє зал для інфікованих породіль, а також шість залів для сімейних партнерських пологів, післяпологові палати. Завдяки новому оснащенню ми можемо здійснювати роботу на рівні перинатального центру ІІІ рівня», - додала Романів.

За словами головлікаря, завдяки функціонуванню перинатального центру заклад має змогу доглядати малюків, які народилися на 32 тиждень вагітності породіль. Склад лікарів та медперсоналу наразі становить 550 осіб. Після відкриття гемодіалізного центру 17 працівників, зокрема, лаборантів та медичного персоналу, перейдуть працювати туди.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1923