Як у Кіровограді відкрили відділення гемодіалізу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14.09.2017 09:56
image

У обласному центрі  на території колишнього другого пологового будинку відбулося урочисте відкриття відділення амбулаторного гемодіалізу сьогодні, 14 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією,  завдяки інвесторам-компанії «Фрезеніус» на створення закладу залучили понад 16 мільйонів гривень. За словами голови ОДА Сергія Кузьменка, наразі на території області проживає дві сотні людей з нирковою недостатністю, тому такий заклад дасть можливість нормального життя цим хворим. Так, зараз заклад може приймати на лікування до 60 пацієнтів.

«Дуже добре, що завдяки такому закладу, в якому нам надаватимуть допомогу, ми зможемо жити нормальним життям, бути матерями, працювати»,- зазначила громадський контролер, представниця спільноти хворих на ниркову недостатність Валерія Іляшенко.

Наразі відділення розраховане на 10 діалізних місць. Штатна чисельність становить 20,75 одиниць. Усі лікарі пройшли відповідне підвищення кваліфікації на території діалізного медичного центру «Фрезеніус» у Черкасах.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1520