Як у Кіровограді відзначили День Героїв Небесної Сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20.02.2018 16:32
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбулися урочистості з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні сьогодні, 20 лютого. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у заході взяли участь представники обласної та міської влади, активісти, кількасот містян, волонтери.  Розпочався захід з покладання квітів до пам'ятної дошки Герою України Віктору Чміленку, пам'ятного знаку зі світлинами загиблих Героїв Небесної Сотні.

«Це трагічна сторінка нашої історії, забувати про яку ми не маємо права. На превеликий жаль, зараз продовжується проливатися кров на сході країни. І хочеться,  щоб ці сторінки історії навчили нас чомусь, щоб ми зробили з цих подій висновки та навчилися жити по-іншому, перебудувати і країну, і наш світогляд для того, щоб ми дійсно могли жити в нормальній економічно розвинутій духовній країні», - розповіла у коментарі сайту DOZOR учасниця заходу Валентина Пупишева.

Крім цього, на площі показували відеоролики з фрагментами тих подій.

«Ті події були дійсно епохальними. Пам`ятаю 20 лютого 2014 року, коли на цьому майдані було дуже багато людей і дуже багато чоловіків, які вийшли сюди, коли побачили страшну несправедливість, що відбулася у Києві. Це дійсно було виявом того, що відбувається Революція  Гідності. Ця революція ще досі триває. В українців є така звичка: стояти горою за своїх. Зараз йде боротьба за громадянські права, за економічні права, щоб Україна залишалась на карті світу як незалежна держава», - виступив кандидат історичних наук, активіст Юрій Митрофаненко.

По завершенню виступів активістів відбулася панахида за загиблими героями Небесної Сотні.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Дар'я Серватюк

Переглядiв: 1715