Як у Кіровограді відзначили День захисника України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14.10.2018 12:35
image

В обласному центрі на головній площі міста відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України сьогодні, 14 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, розпочався захід з перегляду трансляції з привітання Президента України Петра Порошенка та нагородження відзнаками «За участь в антитерористичній операції».

image
image
image
image
image

За указом Порошенка, нагороди отримали полковник Ярослав Кучер, старші лейтенанти Сергій Суров, Микола Шкурко, капітан Олександр Банар-Янатій, лейтенанти Олександр Бронніков, Ірина Крикотенко,  майор Микола Колос та сержант Ігор Мосьпан.

«Дорогі захисники, волонтери, добровольці, сьогодні в Україні відзначається одне із знакових державних свят. Це свято тих, хто зараз знаходиться на посту і кожного, хто своєю працею робить нашу державу сильнішою. У цей день також відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка боронить вас від лиха», - звернувся до учасників заходу голова ОДА Сергій Кузьменко.
image
image
image
image
image
image
image

Також під час заходу військові, працівники управління юстиції, волонтери отримали почесні грамоти Кіровоградської ОДА та обласної ради, а також подяки.

«Вітаю всіх з цим великим днем для нашого народу – Покровою Пресвятої Богородиці, Днем Захисника України. Ми маємо боротися за свою незалежність, незважаючи на зради та насмішки,  мати віру та мету і йти до неї. Я бажаю всім захисникам України захисту та покрову Божої матері», - зазначив Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Після цього молодший сержант Олександр Гребенюк, рядовий Дмитро Салюта, лейтенант Олег Тимощук, спецпризначенець Олексій Зінченко та інші військові отримали медалі «За жертовність та любов до України».

image
image
image
image
image

Завершилися урочистості складанням присяги ліцеїстів гімназії «Сокіл» та військово-спортивного ліцею Олександрії та урочистим маршем до Ковалівського парку за участю військових та кадетів. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2859