Яким побачили Кіровоград кращі українські художники (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20.05.2017 15:45
image

У обласному центрі в меморіальному музеї імені Олександра Осмьоркіна відкрилася виставка художників з низки міст України, Білорусі та Китаю у рамках завершення пленеру сьогодні, 20 травня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, десять найвідоміших художників відвідали мальовничі куточки міста та області, зокрема, Кіровоград, Знам’янський район та село Аджамка Кіровоградського району, описуючи краєвиди та визначні місця.

«Я можу висловити лише слова вдячності організатору виставки Миколі Цуканову, тому що таких людей, таких меценатів зараз практично немає. Місто мене здивувало. Чомусь до приїзду сюди я думав, що це якесь промислове місто і нічого такого тут немає. Приїхавши сюди, я був вражений. Ходив вечорами вулицею Дворцовою, прогулювався там і назвав її для себе місцевим Монмартром. Ще мені дуже сподобалися люди, жителі міста. Дуже сподобалася садиба Тобілевичей, мене там гостинно прийняли. Я дуже радий, що побував тут», - поділився враженнями під час презентації виставки білоруський художник Юрій Платонов.

У експозиції представлено 25 картин художників-учасників пленеру. Серед них – картини 29-річного китайського художника, який навчається в педагогічному університеті Одеси Цзянь Лю.

«Мені дуже приємно, що Микола Миколайович запросив мене взяти участь у цьому пленері, що я встиг сюди приїхати. Тут я познайомився з талановитими людьми, митцями, майстрами своєї справи. У вас дуже гарне місто і високо ціниться культура та мистецтво. У Кіровограді я пробув 10 днів і  дуже вдячний організатору пленеру за надану можливість творити у цьому місті», - зазначив Цзянь Лю.

За словами організатора пленеру Миколи Цуканова, найголовнішим для нього стало те, що усі запрошені художники погодились приїхати до Кіровограда та пробути тут протягом 10 днів у рамках пленеру.

«У деяких художників були сумніви з приводу приїзду на пленер. Деякі просто з певних причин відмовили. Однак ми відбирали художників, які відомі в Україні, які працювали у пленерних групах і в яких є творчий досвід роботи у великих містах нашої країни. У цих художників все це є і це дуже важливо, оскільки погляд художника на наше місто був продемонстрований та відображений на картинах. Усі художники висловились, що місто гарне, прекрасне,  що воно має велике історичне та духовне минуле. Ми маємо популяризувати місто та донести його до широких мас України та закордоном. Багато в чому винні ми, містяни, тому що не зовсім вміємо подавати свій край для інших. Ми маємо, чим пишатися. Художники знайшли багато чого прекрасного тут. Я прожив тут більше сорока років і кожного разу знаходжу для себе щось нове. Тому, нам просто треба навчитися відкривати очі та серце і побачити те, що відбувається поруч з нами», - повідомив у коментарі сайту DOZOR організатор пленеру, власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов.

За словами Миколи Цуканова, виставка пробуде в музеї Осмьоркіна ще місяць. Усі бажаючі мають змогу відвідати музей та побачити те, як описали красу Кіровограда та області художники.

Нагадаємо, 10 травня в галереї «Єлисаветград» виставкою «Травнева палітра» розпочався пленер художників. Цьогорічний пленер художників присвячений 125-річчю з дня народження відомого кіровоградського художника Олександра Осмьоркіна. За словами організатора пленеру, власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова, цьогоріч у пленері взяли участь 10 художників з усієї країни, а також Китаю та Білорусі. Зокрема,  художники з Одеси Аль Хадж, Анатолій Горбенко та Анатолій Кравченко, київські художниці Світлана Аношкіна та Тетяна Діденко, Сергій Дуплій зі Ржищева, чернігівський митець Леонід Заборовський, а також художник з Білорусі Юрій Платонов та китайський художник Цзянь Лю.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3279