На Кіровоградщині 45 посадовців притягнули до адмінвідповідальності

12.04.2021 10:30

На Кіровоградщині фахівці управління східного офісу Держаудитслужби знайшли порушення, які призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на 22 млн грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в установі.

Так, аудитори забезпечили о відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат 30 млн грн. Через впроваджені об’єктами контролю пропозиції, за результатами державних фінансових аудитів отримано додаткового результату (економічного ефекту) на суму 6,6 млн грн. Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли 7 управлінських рішень.

За вчинені фінансові порушення 45 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 2 – до матеріальної. До об’єктів контролю, де виявили порушення, застосовано 10 заходів впливу: в 1 випадку застосовано фінансові санкції у вигляді зменшення бюджетних асигнувань, ще в 1 – призупинено бюджетні асигнування, у 4 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, а також у 4 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на 6 млн грн.

На розгляд правоохоронним органам передали 6 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочали 6 досудових розслідувань та вручили 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Переглядiв: 657