На Кіровоградщині майже тисяча підлітків вживають наркотики

25.06.2019 09:53

В обласному центрі наркотичні засоби найбільше вживають підлітки віком від 12 до 15 років. Про це під час прес-конференції повідомив керівник благодійного фонду  «Повернення до життя» Олександр Остапов сьогодні, 25 червня, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, наркотики вживають, зокрема, у клубах, на вечірках та у друзів. Під час анонімного опитування серед професійних навчальних закладів Кіровограда, Знам’янки, Олександрії та Новоукраїнки з’ясували, що 876 підлітків вживають наркотичні засоби.

Також стрімко зростають масштаби споживання наркотиків людьми віком від 40 років.

«Якщо на початку 2000 року були такі місця, куди можна було прийти та купити наркотичні речовини, то зараз місця продажу часто змінюються. Наразі розповсюдження виходить на новий рівень і поширюється через закладки, використовуючи додатки Вайбер, Телеграм та  веб-сайти. Домінуючими наркотиками у місті є канабіс коноплі, амфітаміни, стимулятори, спайс. Важкі наркотики ін’єкційним шляхом споживають до 6,5 тисяч містян, а легкі – 24 тисячі», - розповів керівник благодійного фонду  «Повернення до життя» Олександр Остапов.

За словами Олександра Остапова, 92,5 % підлітків вживають наркотики неін’єкційно, 6,6 % – неін’єкційно та ін’єкційно, а 1,2 % - лише ін’єкційно. Спосіб першої спроби вживання: на першому місці куріння, на другому -  дмухання, потім – ковтання та на останньому - ін’єкція.

«За 5 місяців поточного року 24 дитини, які проживають на території міста, вчинили 25 кримінальних правопорушень, з яких п’ять злочинів здійснені групою осіб. Правопорушення вчинені вісьмома підлітками віком від 14 до 15 років, 16 підлітками від 16 до 17 років, та шістьома особами жіночої статі. Із загальної кількості 21 особа - це учні та студенти, з них семеро - учні середніх навчальних закладів, 13 – закладів профтехосвіти і три особи взагалі не  працювали та не навчалися. Більш уразливою категорією є учні профтехучилищ», - розповіла старший інспектор сектора ювенальної превенції міського відділу Жанна Загородня.  
Переглядiв: 4421