Родичка чоловіка, якого судять у Кропивницькому, стверджує, що його побили правоохоронці

14.12.2019 13:52
image

Дружина 35-річного Андрія Шульцева, який є підсудним у справі щодо крадіжки та знаходиться в СІЗО, стверджує про те, що її чоловіка раптово забрали правоохоронці одразу після засідання суду та нанесли тілесні ушкодження. Про це жінка повідомила медіапорталу DOZOR.

«Мій чоловік знаходиться в Кропивницькому, 9 місяців сидить в СІЗО №14. Кілька днів тому його з братом привезли до Кіровського суду, вони проходять по одній справі. Після суду, коли мали їх відвозити в СІЗО, брата відвезли, а мій чоловік просто зник. Про нього нічого не було відомо, згодом ніби з’ясували, що він у міському відділі, але його там не виявилося. Пізніше сказали про те, що він знаходиться в ізоляторі слідчого тримання, чоловік дійсно був там, побитий. Довелося викликати швидку допомогу, знімати побої», - стверджує жінка.

На місце до свого підзахисного приходив і адвокат Володимир Мусієнко. За його словами, наразі він збирає документи для звернення до правоохоронних органів, оскільки під час прибуття до суду його підзахисний тілесних ушкоджень не мав.

«Мені стало відомо, що з Кіровського районного суду мого підзахисного відвезли до ізолятора тимчасового тримання, а не до слідчого ізолятора. Коли я приїхав, щоб дізнатися, в зв’язку з чим його туди відвезли, я виявив на ньому тілесні ушкодження на обличчі. Нам була викликана швидка допомога, тілесні ушкодження були зафіксовані працівниками ізоляторами тимчасового тримання і працівники поліції внутрішньої безпеки. На даний час ми чекаємо офіційного підтвердження з лікарні щодо зафіксованих ними тілесних ушкоджень і ми в подальшому будемо звертатися до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності», - заявив  адвокат.
«Нам стало відомо  про те, що Шульцева було доставлено ІТТ №1. Під час первинного огляду були виявлені тілесні ушкодження. З пояснень самого Шульцева, він їх отримав від працівників поліції. На даний час призначене службове розслідування для того, щоб виявити законність застосування фізичної сили та спецзасобів», - повідомив у коментарі медіапорталу DOZOR регіональний представник управління забезпечення прав людини Нацполіції Микола Сульжук.

У поліції області повідомили, що до перевірки через звернення про нанесення тілесних ушкоджень також долучать відео з камер спостереження.

«Вказаний громадянин подав заяву про, на його думку, неправомірні дії працівників поліції. За вказаним зверненням буде проведено ретельну перевірку, до якої будуть долучені наявні матеріали (відео з  камер спостереження). За результатами перевірки буде прийнято рішення в рамках чинного законодавства», - повідомили у поліції області.

Фото rivnepost.rv.ua

Переглядiв: 8936