У Кропивницькому лікарі борються за життя новонароджених дівчаток, від яких відмовилася матір

11.03.2021 10:27

На данний час у відділенні інтенсивної терапії новонароджених перинатального центру обласної лікарні ведеться постійна боротьба за життя двох дівчаток, від яких відмовилась мати. Про це повідомляють у перинатальному центрі, інформує медіапортал DOZOR. 

За інформацією, вагітна жінка поступила у відділення зі складною акушерською ситуацією та екстрагенітальною патологією в терміні вагітності 27 тижнів. Вагітність була ускладнена за рахунок двійні та фето-фетального синдрому, який пов'язаний з неправильним кровотоком між плодами.

"Це один з найскладніших станів в діагностиці та лікуванні в акушерстві і медицині плода. Враховуючи незрілість плодів, ми боролися за кожен день пролонгування вагітності, проводилися всі можливі методи діагностики та коригування", - зазначають медики. 
"Весь персонал перинатального центру прожив цей час з жінкою з надією на кращий результат. І ми отримали його! Консиліумом лікарів було вирішено своєчасно виконати пологорозрішення на 29 тижні вагітності.
Операція була зроблена в найкращий час для жінки та дітей. Були підготовлені кювези та дихальні апарати, які працюють для підтримки життєздатності двох дівчаток 650 та 930 грам при народженні. Незважаючи на те, що мати відмовилась від дітей, на цей час ми стали родиною для них. Колектив перинатального центру докладає всіх зусиль для покращення стану немовлят", - повідомляють медики. 

 

Переглядiв: 50131