У центрі Кіровограда група підлітків «кошмарить» жителів міста (ВІДЕО)

13.03.2019 07:52
image

У сучасному Кіровограді жоден його житель не може відчувати себе у безпеці – навіть у центрі міста до вас може причепитися група підлітків.  Черговий випадок стався біля легендарних пантер 8 березня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, 17-річний Сергій разом зі своїми друзями відпочивали біля пантер. За його словами, приблизно о 17.30  до них підійшло кілька підлітків (пізніше хлопці пригадали 15 осіб) і в нецензурній формі зажадали, щоб вони забралися геть. Хлопці, зрозуміло, запитали, чому вони мають піти.

«Зараз вас до тями приведемо, а потім розкажемо, чому ви маєте забратися звідси», – переповідає слова одного з агресорів Сергій.

Хлопець каже, що зрозумів: підлітки намагаються спровокувати конфлікт, і примирливо відповів: «Добре, добре, ми йдемо». Разом із друзями він почав підніматися з лавки, але було вже занадто пізно.  За словами Сергія,  один із нападників бризнув у сторону хлопців газом, а потім уся зграя накинулася на п’ятьох друзів та почала бити їх руками та ногами. Зважаючи на численну перевагу, хлопці почали тікати. Втім, фактично кожен із них отримав ушкодження різного ступеню тяжкості.

За годину на місце події приїхав батько Сергія. Разом із сином вони побачили там одного з нападників. На претензії чоловіка він відповів, що бачить Сергія вперше у житті.

Батько і син написали заяву до поліції, проте не вірять у її ефективність. Розповідають: подібний випадок у Сергія трапився у школі – була написана заява, тривали перевірки, але все закінчилося великим пшиком, навіть вибачення ніхто не попросив. Тим більше, що, за словами товаришів постраждалих юнаків, під час бійки неподалік проходив поліцейський патруль. Побачивши сутичку, правоохоронці повернули у іншу сторону, зробивши вигляд, що нічого не помітили, стверджують хлопці.

Втім цю ситуацію у патрульній поліції Кіровоградщини прокоментували так:

«8 березня близько 18-ї години жодних повідомлень на лінію «102» про бійку громадян на вулиці Архітектора Паученка поруч з дитячою міською поліклінікою №1 не надходило. Наряди патрульної поліції у цей час на цій території не знаходились».

За словами прес-секретаря обласної поліції  Віталіни Бевзенко, через бійку біля пантер правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України.

«Поліцейські вже зустрілися з батьком потерпілого і нині встановлюють особи нападників. На жаль, до правоохоронців надійшла лише одна заява. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Обставини події встановлюють слідчі», – наголосила прес-секретар.

Відповідно до частини 1 статті 125, нанесення умисних легких тілесних ушкоджень карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Саме цей факт дуже обурив постраждалого Сергія. За словами батька постраждалого, син та його друзі запланували адекватну помсту. Сам чоловік намагається відговорити підлітків.

У той же час батько Сергія розповів – йому зателефонував родич одного із нападників. Чоловік вибачився за свого молодшого брата і намагався викликати у підлітка співчуття, поділившись, що тому буквально вчора зробили операцію – мовляв, під час нападу на підлітків він пошкодив руку об зуби одної із жертв...

Напади підлітків тривожать наше місто вже кілька місяців поспіль. Притому очевидці стверджують, що у центрі «працює» одна і та сама зграя. Втім, припинити, а тим більше, упередити їх напади правоохоронцям не вдавалось – вони лише безсило розводили руками. Хоча, здається, результат може бути. Принаймні, на нього надихають останні події – протягом останніх двох вечорів агресивна зграя підлітків зникла з місць постійної дислокації біля «DEPO’tу» та пантер. Та чи надовго?

Відео надане потерпілим Сергієм

Переглядiв: 12095