Фахівці розповіли, що буде з врожаєм Кіровоградщини після сьогоднішньої негоди  

21.04.2017 12:27

image

Погіршення погодних умов  суттєво не вплине на стратегічні культури, посіяні на території Кіровоградщини, але обов’язково погіршить урожай ранніх фруктів. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив керівник департаменту агропромислового комплексу Сергій Коренюк.

«Якщо ми говоримо за стратегічні культури, зернові – пшеницю, ячмінь, жито, то цим культурам нічого не загрожує. Водночас, негода стримає їх ріст, тому жнива у області розпочнуться пізніше, такі погодні умови стримують вегетаційний період, розвиток рослин. Але цей сніг, що зараз випав, можливо, трохи і покращить ситуацію, оскільки грунту не вистачало вологу.  Якщо ж говорити про ситуацію з цукровими буряками, то там, де ще немає  сходів, проблем з урожайністю не буде жодних, на рослини негода не вплине. А там, де рослини вже почали свій розвиток,  буде проблема, рослини хворітимуть, потребуватимуть тривалого часу для  реабілітації. Урожай буряків дещо знизиться, але не критично. Найбільше проблем через негоду – для ріпаку. Урожай під загрозою, але, оскільки ріпаку в області посіяно на площі 40 тисяч гектарів, то це будуть невеликі втрати для агропромислового комплексу», - прокоментував Сергій Коренюк.

Разом з тим, за словами чиновника, урожай ранніх фруктів у області – під загрозою.

«Найбільша загроза зараз для фруктів, зокрема, ранніх – черешні, вишні, яблук. Це велика проблема. По-перше, дійсно дуже холодно, по-друге, бджоли не встигли їх опилити», - констатує Коренюк. 

Фото ecocollaps.ru

Переглядiв: 2778