Фотоміст «Єлисаветграда»  об’єднав творчість естонських та латвійських фотографів (ФОТО)

20.04.2018 15:11
image

В обласному центрі в галереї «Єлисавтеград» відкрилася виставка фотографій фотоклубів «Нарва» і «Рига» сьогодні, 20 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, в галереї представлені фотографії латвійських та естонських фотохудожників.

«Я вважаю, що наше місто гідне того, щоб в ньому проводилися такі заходи, які популярні серед журналістів, художників, фотографів. Коли я дізнався, що у Ізмаїлі, місті, де я прожив багато років, проходить міжнародна виставка, то зв’язався з організаторами, щоб вони презентували цю виставку у нас, звернули увагу на наше місто. Спочатку були вагання, але вдалося переконати їх в тому, що до нашого міста треба приїхати. Тут представлено 95 фотокартин півсотні фотографів з Естонії та Латвії. Тому ми і назвали цю виставку «Фотоміст», оскільки він об’єднує три країни, три фотоклуба. Тематика даної виставки – життя, на всіх фотографіях є лише позитив, який відображається в емоціях людей і не тільки», - розповів власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов.

За його словами, іноземні фотоклуби були засновані дуже давно і вважаються одними з найстаріших в Європі. Наприклад, фотоклуб «Рига» був заснований 55 років тому і до нього входять найпопулярніші фотохудожники.

«Багато фотографів кажуть, що дуже хотіли займатися мистецтвом, наприклад, малювати. Але через те, що не вистачає таланту,  стали фотографами. Не можу сказати, що бути фотохудожником складно. Якщо це подобається, то гарні фотографії виходять легко. Натхнення фотографа залежить від об’єкту, ми не художники, які можуть написати щось з голови, а документалісти. Багато років я знімала театр, балет і знаю, що якщо у об’єкта є натхнення працювати, то і в мене воно з’являється. Я працюю у різних жанрах, знімаю людей, види, архітектурні споруди, і якісне фото виходить тоді, коли є якась несподіванка. Думаю, що у вашого міста є всі шанси потрапити в об’єктиви наших фотографів», - зазначає керівник фотоклубу «Рига» Эйженія Фреймане.

За словами власника галереї Миколи Цуканова, виставка діятиме у галереї протягом місяця.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3243