Перерва для кіровоградського школяра закінчилася госпіталізацією до лікарні

18.10.2018 12:11
image

В обласному центрі в ЗОШ №2 під час перерви учень п’ятого класу потрапив до лікарні через сутичку з учнем одинадцятого класу. Про це медіапорталу DOZOR стало відомо з власних джерел.

За інформацією, подія сталася минулої п’ятниці. Між старшокласником та 5-класником стався конфлікт, внаслідок якого молодший учень отримав травми – струс мозку та черепно-мозкову травму. Відомо, що на поверсі не було чергового вчителя.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до директора школи Інни Базеко, яка стверджує: хлопчика не били, подія сталася випадково, оскільки учень старшого класу хотів застерегти молодших учнів від падіння з перил під час розваг на перерві.

«Діти бавилися на перерві, каталися на перилах. Їм зробили зауваження, однак вони не реагували. Поруч проходив учень старшого класу, який зробив школярам зауваження та зняв із перил одного з учнів та поставив на сходинки. Інший школяр почав захищатися за товариша та тягнути старшокласника за ногу. Старший учень вирішив наздогнати п’ятикласника та схопив його в районі грудної клітини за светр. Так вийшло, що це сталося дуже близько до стіни, тому хлопчик вдарився. Йому стало погано, ми викликали маму та швидку допомогу. Зараз він перебуває в лікарні, заступники з навчально-виховної роботи та класний керівник його відвідували. Лікар говорить, що дитині вже краще», - говорить директор навчального закладу.

За словами Інни Базеко, батьки дітей-учасників конфлікту не дійдуть  згоди, оскільки рідні одинадцятикласника стверджують, що вчинок ненавмисний, а молодшого учня – наполягають на тому, що старшокласник побив їх сина. Наразі у закладі провели службове розслідування за даним фактом. В результаті одна з вчителів отримала дисциплінарне покарання.

«Ми провели розслідування, буде педрада, на якій ми розглянемо його результати. З педколективом ми знову провели інструктажі щодо посиленого чергування під час перерв, нагадаємо після канікул учням про правила поведінки та безпеки. Вчитель, яка несвоєчасно вийшла на перерву, оскільки вимикала обладнання в класі, отримала дисциплінарне покарання», - додала Інна Базеко.

Батьки потерпілого звернулися до поліції.

«За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 1. ст. 125 ККУ «Нанесення легких тілесних ушкоджень»,», - повідомили у поліції області.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, у школі протягом одного дня сталося дві конфліктні ситуації між школярами. Так, кіровоградський школяр потрапив до лікарні через удар під час перерви. Крім цього, під час уроку учень восьмого класу отримав ножове поранення від однокласника

Фото baku.ws

Переглядiв: 2607