У Кіровограді презентували ткану карту області (ФОТО)

12.02.2018 16:14
image

В обласному центрі у виставковій залі обласного Центру народної творчості відбулася фінальна презентація тканої карти Кіровоградської області в рамках обласного етапу Всеукраїнського просвітницького проекту «Ткана Україна» сьогодні, 12 лютого. Про це повідомляє DOZOR.

Так, автором проекту є голова ГО "Вирій" Дарина Алєксєєнко.  Над створенням карти Кіровоградщини працювала відома майстриня,  стипендіат премії Президента України в галузі культури та мистецтва, керівник гуртка «Етно-арт» Центру естетичного виховання «Натхнення» Валентина Добровольська.

«Сьогодні ми презентували карту нашої Кіровоградської області та карту Криму. А 23 лютого об’єднають усі області і зберуть панно «Єдина Україна». Подія відбудеться в музеї імені Гончара у Києві. Робота над картою була досить складною та об’ємною. Лише початок роботи ми виконували з дітками. 10 днів була у школі №6, до ткання долучилися і діти, в тому числі й з інвалідністю,  і педагоги, також військові з обласного госпіталю. Це наша спільна праця. Але основну частину роботи я ткала вдома ночами. Робота завершилася у минулий четвер. У ткання карти вкладені не лише сили, а й душа. Бо все, що пов’язане з Україною – моя душа», - розповіла у коментарі сайту DOZOR Валентина Добровольська.

За словами  майстрині,23 лютого ткане панно передадуть з Києва до Донецького обласного художнього музею на постійне користування.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2425